пятница, 23 декабря 2022 г.

4,6 тисячі застрахованих осіб звернулися до управління ФССУ в Донецькій області за допомогою по догляду за хворими членами сім’ї 

За підсумками 11 місяців 2022 року до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області страхувальниками було подано заяви-розрахунки на фінансування допомоги по догляду за хворими (дітьми та рідними) членами сім’ї на суму 15,5  млн гривень для майже 4,6 тисячі застрахованих осіб.

Загалом з початку року управління прийняло заяви-розрахунки для фінансування понад 8,4 тис. лікарняних, які були видані застрахованим особам для компенсації більше 43 тисяч днів непрацездатності через хворобу члена сім`ї. На цей вид матеріального забезпечення управлінням було надано фінансування на суму понад 10,6 млн грн.

Нагадуємо, що даний вид допомоги надається у разі необхідності догляду за хворою дитиною, догляду за хворим членом сім’ї та догляду за дитиною віком до трьох років або дитиною-інвалідом віком до 18 років у разі хвороби матері або іншої особи, яка здійснює догляд. Фонд фінансує допомогу по догляду починаючи з першого дня непрацездатності.

 

        


Страницы