среда, 9 октября 2019 г.



Краматорське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області надає наступну інформацію щодо виробничого травматизму за 9 місяців 2019 року.
             Кількість повідомлень про нещасні випадки  та професійні захворювання, які надійшли до робочих органів у звітному періоді:
                                      9 місяців  2018 року                 9 місяців  2019 року           
Кількість н/випадків                             36                                             34
Кількість осіб, які постраждали          36                                             34
в т.ч : смертельно                                   5                                               5
Кількість профзахворювань                  9                                              12

              За 9 місяців  2019 року складено 21 актів за формою Н-1/П про нещасні випадки, які пов’язані з виробництвом, а саме 4 випадкі на ПрАТ  "Новокраматорський машинобудівний завод», 2 випадкі на КАТП 052810, , на  АТ «ДТЕК «Донецькі електромережі», 2 випадки у  Краматорському управлінні по газопостачанню та газифікації,  1 випадок на  Станції швидкої медичної допомоги м. Краматорська – ВСП КЛПУ "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", на  ПрАТ "Краматорський завод важкого верстатобудування»,ПАТ «ЕМСС», ПМП «ТВФ КАБА», ТОВ «КЗМК», ПрАТ «ВО Донбасекскавація» та інші. В тому числі 2 нещасні випадкі із смертельним наслідком у ТОВ «РСК Еліт-Сервіс» та ТОВ «Караван-сарай».
6  нещасних випадків, на які складено акти за формою Н-1/НП ( не пов’язані з виробництвом) за 9 місяців  2019 року :  АТ «ДТЕК «Донецькі електромережі»-2, Краматорська загально - освітня школа1-3 ступенів  №3- 1 випадок,  у т.ч. 3 випадки смерті на виробництві:  ПрАТ «НКМЗ» , ФОП Вєдєнєєв С.Д., ТОВ «Укрмегабуд».
Смертельні нещасні випадкі , які сталися у ТОВ «Буддеталь», ПрАТ «Промстроймонтаж», розслідуються ГУ Держпраці у Донецькій області.
Як показує аналіз, найбільш поширеними причинами виробничого травматизму є:
Організаційні причини: невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків Психофізіологічні причини: особиста необережність потерпілого, незадовільні фізичні данні або стан здоров’я, травмування внаслідок протиправних дій інших осіб.
Страховими експертами з охорони праці відділення спільно з роботодавцями проводяться заходи профілактичної роботи щодо запобігання виробничому травматизму та професійній захворюваності за напрямами: організація та проведення засідань семінарів, «круглих столів», нарад, заходів по удосконаленню СУОП на підприємствах тощо. Значна увага приділяється організації навчання та інструктажів працівників з питань охорони праці; організації та своєчасності проходження медоглядів найманими працівниками, виконанню вимог заключного акта за результатами медогляду, згідно «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій».
Так за  9 місяців  2019 року було надано:
- 131 консультацію щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці;   
-  взято участь в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на 18 підприємствах;
-  надано допомогу в розробці профілактичних заходів та механізмів їх реалізації 35 страхувальникам;
- прийнято участь у 8 засіданнях комісій з питань охорони праці та 37 засіданнях комісій з перевірки знань з охорони праці працівників;
- проведені 17 нарад, 9 семінарів, 3 круглих столи
- публікацій – 19;
- виступ на телебаченні – 1;
- проведено 11 планових та 3 позапланових перевірок стану, умов і безпеки праці на підприємствах та в установах міста.

Страницы