четверг, 17 февраля 2022 г.

 Допомога від ФССУ за кожен день хвороби перевищила 400 грн

За підсумками січня 2022 року середньоденний розмір допомоги від Фонду соціального страхування України за лікарняними листками склав 401 гривню – на 28,2 грн більше, ніж у тому ж місяці минулого року.

Допомога по тимчасовій втраті працездатності фінансується Фондом соціального страхування України з метою компенсації застрахованим особам втраченого за час лікування або догляду за хворими дітьми. Її розмір залежить від середнього доходу працівника та тривалості його страхового стажу: від 50% середньої зарплати (стаж до 3 років) і до 100% (стаж – понад 8 років), а в разі самоізоляції – 50% доходу незалежно від тривалості стажу (однак у розмірі 100% доходу для медичних працівників).

У розрізі регіонів середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності коливається від 336,4 грн на Волині і до 473,5 грн у Києві.

Інформація щодо стану фінансування лікарняних щоденно оновлюється в телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_оперативно. Після проведення фінансування знадобиться декілька банківських днів, доки кошти надійдуть на рахунок роботодавця – ця інформація відобразиться за тегом #фінансування_страхувальників у розрізі регіонів.

Детальніше про механізм отримання допомог за лікарняними за посиланням.



Страницы