понедельник, 8 июля 2019 г.


Переваги подання звітів в електронному вигляді.

Краматорське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій нагадує страхувальникам про можливість надавати заяви – розрахунки та повідомлення про виплату матеріального забезпечення в електронному вигляді.
Для подання заяви-розрахунку та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам із застосуванням ЕЦП до Фонду соціального страхування України страхувальник повинен укласти договір про подання електронних документів до Фонду соціального страхування України.
Предметом цього Договору є визнання поданих страхувальником електронних документів Адресату відповідно до Порядку подання страхувальниками електронних документів до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 27.04.2011 р. № 23 (далі – Порядок № 23).
Подання електронного документа відповідно до цього Порядку надає страхувальнику право не подавати відповідні документи на папері. Водночас залишається можливість подавати заяву-розрахунок та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам у паперовому вигляді особисто до Фонду соціального страхування України.
Клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів до Фонду страхувальник вибирає самостійно
Перевірки для електронної заяви – розрахунку страхувальника повністю відповідають перевіркам, що виконуються для заяви – розрахунку в паперовому вигляді.
У разі подання документа в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису роздрукована заява-розрахунок разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника.
Переваги подання звітів в електронному вигляді очевидні:
            — економія часу, забезпечення ефективності використання робочого часу фахівців підприємств, організацій, установ, оскільки звітність подається без відвідування                      робочого органу виконавчої дирекції Фонду;
            — звіт в електронному вигляді не потребує надання до робочого органу виконавчої дирекції Фонду паперового аналогу.

Краматорське міське відділення звертається до керівників підприємств, установ та організацій міста з проханням  звернути увагу на можливість надання заяв - розрахунків та повідомлень про виплати матеріального забезпечення в електронному вигляді.
      
 За додатковою інформацією щодо укладання договорів про подання електронних звітів звертатись до Краматорського міського відділення за адресою: вул. Південна, буд 21, каб. 4 та за телефоном: (06264) 1-48-76.


                                                           Сектор матеріального забезпечення
                                                                           відділу страхових виплат та
                                               матеріального забезпечення
Краматорського міського відділення


Страницы